Ramble Rally is een 5-daagse tocht door Europa waarvan niemand het begin- of eindpunt weet.

The Ramble Rally draait om avontuur en autorijden waarbij je niet weet waar je begint of eindigt. Je krijgt twee garanties:
– Je rijdt over de mooiste wegen van Europa en gaat de meest bijzondere plekken zien
– Je kunt na afloop in 1 dag weer naar Nederland rijden
The Ramble Rally is anders dan alle andere autorally’s. Geen beperkingen aan de auto waarin je rijdt, geen bolletje-pijltje, geen bekende routes, geen elite-evenement. Kortom: alles net even anders dan de gevestigde orde.

Auto’s
The Ramble Rally is een van de weinige autorally’s de geen eisen stelt aan de auto waarin je meedoet.
Zie je het niet zitten om aan een barrel rally mee te doen? Gumball Rally te duur? Quote Challenge voor patsers? En ook geen zin om mee te doen aan de vele oldtimer rally’s waar de deelnemers hun auto’s véél te serieus nemen? Dan zou jij wel eens een Rambler kunnen zijn! The Ramble Rally draait om puur autorijden, dus kies de auto waar jij het liefst in rijdt. En of die nou 500 of 500.000 Euro kost maakt ons niks uit! Er kunnen maximaal 100 auto’s meedoen aan the Ramble Rally.

Hotels
Je slaapt in hotels en die zijn allemaal voor je geboekt en inbegrepen bij het inschrijfgeld. Je kunt ze trouwens ook niet zelf boeken want je weet immers niet waar je naartoe gaat! Ramblers slapen in minimaal 3-sterren hotels, maar bijna altijd 4 sterren.

Het Doel
Snelheid of tijd is geen doel bij the Ramble Rally, autorijden, avontuur en gezelligheid wel! Maar natuurlijk moet er wel een klassement zijn om het leuk te maken. Daarom kun je onderweg rijproeven en andere uitdagingen verwachten waarmee je punten kunt verdienen. Verwacht niet teveel rijvaardigheidstesten, ook de “rijproeven” doen we bij the Ramble Rally anders dan alle andere rally’s. Daarnaast laten we je nog enkele opdrachten uitvoeren die geheel in het teken van je auto en autorijden staan en die ook nog een beetje humor bevatten. Aan het eind van de week is het team met de meeste punten de winnaar.

Publieksprijzen
Naast de strijd om het klassement zijn er ook nog 2 publieksprijzen die d.m.v. stemmen worden bepaald. Bij de meeste andere rally’s draait het erom wie de mooiste, duurste of meest exclusieve auto heeft. Bij the Ramble Rally stem je niet op de auto maar op de persoon. De leukste, gezelligste, aardigste, meest behulpzame of grappigste deelnemer wint the Coolest Rambler Award.
Daarnaast kun je je stem uitbrengen niet op de mooiste auto, maar op de auto met het mooiste geluid. Dit team wint de Sound Award.

Edities
In 2015 werd de eerste editie van the Ramble Rally gereden. Dit eerste avontuur was volledig uitverkocht (100 auto’s) en na de vele positieve reacties volgde er een tweede editie in 2016. Maar liefst 93% van de deelnemers schreef zich opnieuw in voor de volgende editie. De rest van de beschikbare startbewijzen waren binnen enkele minuten verkocht. Er ontstond zelfs een wachtlijst, waarop uiteindelijk meer dan 100 teams genoteerd stonden. Daarom worden er sinds 2017 twee edities van the Ramble Rally gehouden per jaar, the Spring Edition in mei en the Autumn Edition in september. Beide bieden plek voor maximaal 100 auto’s, worden georganiseerd volgens hetzelfde concept, alleen is de route altijd verschillend.

Wanneer?
Er worden jaarlijks twee edities van the Ramble Rally gereden. In mei en september, the Spring Edition en Autumn Edition. De data zijn als volgt:
Autumn Edition 2022 (uitverkocht)
26 t/m 30 september 2022
Spring Edition 2023 (uitverkocht)
22 t/m 26 Mei 2023
Autumn Edition 2023 (Inschrijving opent op vrijdag 2 december om 16.00 uur)
26 t/m 30 september 2023

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt € 1.598,- per auto. Een team/auto mag maximaal 2 deelnemers bevatten. Hiervoor krijg je: een stickerset voor op je auto, 2 rallyschildjes, 2 T-shirts en 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt. Je hoeft het inschrijfgeld niet in een keer te betalen. De helft van het inschrijfgeld moet worden voldaan op het moment van inschrijven. De andere helft volgt later: voor de Spring edition is dit uiterlijk 31 januari en voor de Autumn edition is dit uiterlijk 31 mei.
Na inschrijving heb je 30 dagen bedenktijd en in die periode kun je kosteloos annuleren. Mocht een editie niet door kunnen gaan vanwege een pandemie, dan wordt deze verplaatst naar een later datum. Je ticket blijft dan geldig voor de nieuwe datum. Ben je niet beschikbaar op de nieuwe datum? Dan wordt het inschrijfgeld volledig gerestitueerd.